Getting closer to the players than ever before

Manchester City Tunnel Club & Players Area

  • Manchester
  • 2017

The Tunnel Club at Manchester City is the first of its kind in UK football and has been developed alongside enhanced player areas. The brief for the project was to redevelop the Colin Bell Stand at the Etihad Stadium to create modern new player facilities and new hospitality areas. Every aspect of The Tunnel Club has been considered to deliver a design concept that crafts an immersive football experience, allowing spectators to be closer to the game than ever before.

The new space area features glazed partitions and a large new hospitality area at concourse level and in the basement. The project also involves modifications to the seating bowl to create an area of luxury enhanced seating behind the manager and player areas.

By remodelling the underutilised space within the Colin Bell Stand, space was created for three floors delivering two levels of premium quality lounge space on the mezzanine floor as well as improved, contemporary player changing facilities, warm up areas and enhanced match day operations facilities. The new home team player facilities are designed to the highest standard, including a circular changing room and hydrotherapy pools.

From the stunning setting of The Tunnel Club, fans can enjoy panoramic views across the stadium, and feel the matchday atmosphere begin to build ahead of the game. The new space adds multiple opportunities for the club’s hospitality team, with a full match-day schedule, and a unique space to use for the rest of the year. At the same time, MCFC fans will be able to get closer to their team on match day than ever before, as they will be able to witness the player journey from the moment they leave the team bus, until they enter the lounge. Guests on the lower floor of the lounge will be able to follow their team from the dressing room to the pitch tunnel, giving them a unique view of the players in the final moments before a big match.